banner
Home
Profiel
Profiel
Portfolio
Contact Informatie
Mijn Hobbies
facebook twitter linkedin

Ik ben beëdigde vertaler Nederlands-Engels en ik wil u op deze site iets meer over mezelf vertellen. Daarnaast vindt u hier ook een lijst met daarin mijn klanten uit het verleden, evenals Contactinformatie.


Naam: Maarten Heida


image1


Geboortedatum: (Vrijdag) 13 Juni 1980
Geboorteplaats: Eindhoven
Woonplaats: Utrecht

Over mij: Ik heb altijd al iets gehad met taal. Op jonge leeftijd, 6 jaar oud, zijn mijn ouders geëmigreerd naar Australië en heb ik aldaar op de basisschool vloeiend Engels leren spreken.

image2

Vanwege heimwee zijn we na een jaar weer teruggegaan naar Nederland, maar ik ben me daarna altijd bezig blijven houden met de Engelse taal. Zoals oa. het lezen van Engelstalige boeken en magazines en het kijken van Engelstalige televisieseries en films.

image3

Nadat ik als Systeembeheerder MKB Niveau 4 was afgestudeerd, ben ik de arbeidsmarkt op gegaan, maar dat bleek destijds geen onverdeeld succes. Op zoek naar alternatieven ben ik erin geslaagd om een Freelance klus bij een lobbybureau in Den Haag (Meines & Partners) binnen te halen. Na plaatsing van een advertentie op villamedia.nl werd ik benaderd door dit bedrijf en heb ik ze overgehaald om mij de kans te geven om een proefvertaling te doen.

image4

Dankzij deze proefvertaling ben ik hier aangenomen als Freelance vertaler. Mijn taak was het vertalen naar het Engels van alle media die verscheen aangaande het JSF-gevechtstoestel, voor Saab Gripen. Ook heb ik de website van Saab Gripen naar het Nederlands vertaald.

image5

Tijdens deze klus heb ik dan ook besloten om een opleiding te gaan volgen, omdat ik de voldoening en het plezier dat ik aan deze klus beleefde wilde omzetten in een opleiding, om daarmee ook mijn kansen op het verkrijgen van klussen te vergroten. Ik heb toen dus besloten om de opleiding Vertaler Engels te gaan volgen aan de ITV Hogeschool in Utrecht.


image6

Ik ben in het tweede jaar ingestroomd, en heb deze opleiding in September van 2013 afgerond. Sindsdien ben ik op 1 Januari 2014 mijn eigen bedrijf begonnen, Maarten Heida Translations. Inmiddels heb ik al voor verschillende grote opdrachtgevers gewerkt, waaronder als belangrijkste TransPerfect.

Copyright © 2014 | Maarten Heida Translations | +31 (0) 6 53 50 59 23 | maarten@maartenheidatranslations.com